كتاب الطهاره
دسامبر 1, 2018
وسيله النجاه
دسامبر 9, 2018

كتاب‌شناسي توصيفي حضرت آيت الله العظمي گلپايگاني(قدس‌سره)
(فقه استدلالي)

۶ـ نتائج الافكار في نجاسه الكفار تقرير ابحاث زعيم الحوزات العلميه المرجع الديني الاعلي سماحه آيت الله العظمي السيد محمد رضا الموسوي گلپايگاني (قدس‌سره) (جلد ۳).
علي كريمي جهرمي، قم دارالقرآن الكريم، چاپ اول، ۱۴۱۳ق، ۲۴۸ ص، وزيري، عربي.
در اين كتاب كه تقريرات درس خارج فقيه حضرت آيت الله العظمي سيد محمد رضا موسوي گلپايگاني (قدس‌سره) توسط آيت الله علي كريمي جهرمي مي‌باشد، استدلال‌هاي فقهي ايشان در زمينه اثبات نجاست كفار و فروع فقهي مترتب بر آن تشريح گرديده است. نگارنده ضمن بيان مفهوم نجاست در فقه اماميه، به آيه شريفه پنج از سوره مباركه توبه مبني بر نجس بودن كفار و مشركين و عدم دخول آنان به مسجد الحرام و آيات مشابه اين آيه كه تكليف كفار از لحاظ نجاست مشخص كرده است، اشاره كرده و نحوه استدلال به اين آيه و آيات ديگر در موضوع مورد نظر را ارائه كرده است. در همين راستا وي به آيات رجس و طعام اشاره نموده و نجاست كفار و موارد استثناي آن را از اين آيات استفاده نموده است.
در ادامه وي به روايات مربوط به نجاست كفار اشاره كرده و اجماع علماي مسلمان اعم از شيعه و اهل‌سنت را در اين باره قائل شده است. وي ادله قائلين به طهارت اهل كتاب نيز منعكس نموده و نحوه استدلال و برخي از مناقشات صورت گرفته در اين زمينه را نيز مطرح نموده است. در همين رابطه ايشان به نجاست طعام كفار و موارد استثناي آن اشاره كرده و اختلاف نظر علماي شيعه و اهل سنت را در اين زمينه بازگو نموده و ديدگاه آيت الله العظمي گلپايگاني (قدس‌سره) را در اين رابطه تشريح نموده است.
در بخش ديگري از كتاب، ايشان به اثبات نجاست اولاد كفار و روايات دلالت كننده در اين زمينه پرداخته و با استفاده از استصحاب و مسئله تبعيت فرزند از والدين، نجاست آنان را نيز اثبات نموده است. در قسمت بعدي كتاب، نگارنده محترم به احكام لقطه كفار اشاره كرده و حكم و اجزاي زنده و مرده از بدن آنها را از لحاظ فقهي بررسي نموده است. ايشان در ادامه معيار كفر افراد را تبيين نموده و انكار ضروريات دين و معيارهاي ارتداد را شرح داده و داخل كردن غلات، خوارج، نواصب، منافقين، قائلين به جبر و تفويض (مجبره و مفوضه) و مخالفين شيعه از اهل سنت و وهابي‌ها را به كفار، از لحاظ ادله روايي و ساير قواعد فقهي بررسي نموده و ديدگاه‌هاي حضرت آيت الله العظمي گلپايگاني (قدس‌سره) را در اين زمينه شرح داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *