بهارستان آنلاین – آیت الله رضا استادی گفت: وقتی وضع کتابخانههای قم را با گذشته مقایسه میکنیم خیلی پیشرفت خوبی داشته که دیگر بهانه برای کسانی که بخواهند تحقیق کنند نمانده است.
به گزارش بهارستان آنلاین ، عضو شورای عالی حوزههای علمیه، شب گذشته در آیین بازگشایی و افتتاح بخشهای جدید کتابخانه آیتاللهالعظمی گلپایگانی برگزار شد، در سخنانی بیان داشت: که در صد سال پیش که مرحوم شیخ به قم آمد کتابخانهای در حرم حضرت معصومه (س) به عنوان کتابخانه آستانه در یک اتاق بود. بعد شیخ اقدام کردند کتابخانه فیضیه برقرار شد و بعد آیت الله بروجردی برای کتابخانه دیگری اقدام کردند.
مهمترین بخش های سخنان او به شرح زیر است:
در این صد سال از حیث کتابخانه به جای خوبی رسیدهایم و در قم به غیر از این کتابخانه عظیم حدود ۱۰ کتابخانه عظیم دیگر تأسیس شده است. یکی از امتیازهای کتابخانههای قم این است که کتابهای قدیمی را دارد به این علت که برخی از بزرگان کتابهایشان را به آنها اهدا میکنند، ولی کتابخانههایی که جدیداً احداث میشود نمیتوانند از این نظر کامل شوند.
از حیث کتابخانه خطی قم وضعیت خوبی دارد. فهرستهایی نوشته شده است که گفته شده ۳۰۰ هزار نسخه خطی در ایران وجود دارد و به جرأت میتوان گفت که نیمی از آنها در قم است.
انصافاً وقتی مقایسه کنیم وضع کتابخانههای قم را با گذشته خیلی پیشرفت خوبی داشته که دیگر بهانه برای کسانی که بخواهند تحقیق کنند نمانده است.
چند سال قبل در جلسهای شنیدم که میخواهند تمام کتابخانههای قم را به یکدیگر متصل کنند به این صورت که اگر کسی اینجا مراجعه کرد و کتابی خواست و نبود به او بگویند به کجا مراجعه کند. پرسیدم گویی هنوز انجام نشده است.
در قم شاید ۱۰ کتابخانه تخصصی است و یک کتابخانه تخصصی قرآن در همین جا بود که میگویند ملحق شده است به کتابخانه اصلی.
کتابخانههای تخصصی خیلی جوابگو است و همینجا عرض میکنم که کتابخانهها، گرایش خود را روشن کنند و در تکمیل کتابخانه با همین گرایش تکمیل شوند. اینکه الآن رسم شده است که همه کتابخانهها میروند نمایشگاه و همه جور کتاب میخرند درست نیست.
اگر ما کتابخانه تخصصی قرآن داریم دیگر لازم نیست دیگر کتابخانهها همه جور کتاب مربوط به قرآن را داشته باشند.
انصافاً در این صدسال از حیث کتاب و کتابخانه و امکانات کتابخانهای پیشرفت خوبی داشتهایم.